OPINII
PDL propune o lege care va pedepsi penal „minciunile electorale”. Primii pe listă: Traian Băsescu şi Emil Boc
Adaugat la 2009-09-09


[ sursa www.tariceanu.ro]

Ieri, la Bucureşti, Traian Băsescu înfiera minciuna electorală, promisiunile fără acoperire făcute de unii politicieni în legătură cu creşterea salariilor profesorilor. Preşedintele le-a spus profesorilor adunaţi la Congresul cadrelor didactice, citez pentru a nu pierde miezul acestei afirmaţii atât de adânci şi adevărate: „Nu vă mai amăgiţi cu salariile crescute înainte de alegeri, a căror creştere o pierdeţi în câteva luni, prin inflaţie”. Nu pot decât să spun: Ce păcat că profesorii nu l-au auzit pe Traian Băsescu spunând acest lucru în noiembrie 2008!

Tot ieri, la Cluj, un deputat PDL anunţa, într-o conferinţă de presă, că va propune un proiect de lege pentru sancţionarea "minciunilor electorale". Acest proiect prevede modificarea Codului Penal în sensul pedepsirii cu închisoare sau amendă a candidaţilor care induc în eroare alegătorii, în timpul campaniei electorale.

La câteva sute de kilometri şeful PDL şi unul dintre subordonaţii credincioşi gândeau la fel şi blamau la unison „minciuna electorală”, ultimul pregătind şi sancţiuni penale pentru politicienii mincinoşi.

Aşa ceva trebuie să intre direct pe primul loc într-un Top 10 al tupeului politic. Chiar cred politicieni ca Traian Băsescu sau respectivul deputat PDL că românii nu îşi amintesc promisiunile electorale pe care le-au făcut cu neruşinare acum mai putin de un an?

Una din aceste promisiuni spunea: „Vom mări salariile profesorilor cu 50% din prima zi de guvernare!”. Şi nu era singura. Mai erau şi altele.

Traian Băsescu şi politicienii din PDL, inclusiv deputatul care a propus proiectul de lege care le-ar asigura colegilor un sejur gratuit într-una din închisorile din România, ar trebui să iasă pe stradă. Şi să îi întrebe pe români, dacă îşi mai aduc aminte de promisiunile făcute ]n fata lor în campanie.

Dacă ar face acest exerciţiu, sunt sigur că nu ar mai îndrăzni să spună ce au spus ieri. Lui Traian Băsescu i-ar fi ruşine să facă paradă de cumpătare şi moralitate în faţa unor profesori cărora le-a promis creşteri salariale de 50%. Iar deputatul PDL de Cluj s-ar gândi de două ori înainte să propună astfel de proiect de legi. Nu de alta, dar primii care vor ajunge la închisoare vor fi şefii lui direcţi, continuând cu majoritatea colegilor de partid.

P.S. Acum un an eu mă opuneam creşterii salariale promise de PDL şi de Traian Băsescu şi spuneam exact, dar exact, ce spune astăzi preşedintele: „nu vă amăgiţi cu salarii crescute artificial, care vor fi înghiţite de inflaţie.”

Traian Băsescu a ajuns la vorba mea. Din păcate după un an de zile, timp în care guvernul său a adus România în pragul falimentului.

Faptul că i-au minţit pe profesori, deşi ştiau foarte bine că nu le vor putea creşte salariile, este consumat. Iar Traian Băsescu va plăti decontul acestei minciuni spuse cu bună ştiinţă. La toamnă, electoral. Ceea ce este de intolerabil este modul în care au guvernat şi guvernează în continuare cabinetul Boc-Băsescu.

De minţit, au minţit. Nimeni nu i-a oprit însă ca, odată ajunşi la putere, să vină cu un plan economic anti-criză. Nu pentru a creşte salariile profesorilor cu 50% - pentru că acest lucru era imposibil -, ci pentru ca sute de mii de români să nu îşi piardă locul de muncă, pentru ca zeci de mii de firme să nu se închidă. Această incompetenţă şi rea-voinţă este intolerabilă. În acest caz, orice decont electoral este mult prea mic, pentru preţul uriaş pe care îl plăteşte şi îl va plăti România.

Alo, domnule Flutur, obrazul!
Adaugat la 2009-09-09

[sursa: http://blogolteanu.wordpress.com/ ]

Soarele in exces provoaca efecte dramatice asupra oamenilor. Declaratiile reprezentantilor Coalitiei guvernamentale din ultimele zile sint graitoare. S-au spurcat in toate felurile, s-au denuntat si autodenuntat pentru savirsirea a diverse infractiuni, au inghitit lighioane si au promis tot ce n-au facut de cind guverneaza. Evident, n-au facut pentru ca nu ii lasa Ceilalti...

[Citeste mai mult...]
PDL propune o lege care va pedepsi penal „minciunile electorale”. Primii pe listă: Traian Băsescu şi Emil Boc
Adaugat la 2009-09-09

[ sursa www.tariceanu.ro]

Ieri, la Bucureşti, Traian Băsescu înfiera minciuna electorală, promisiunile fără acoperire făcute de unii politicieni în legătură cu creşterea salariilor profesorilor. Preşedintele le-a spus profesorilor adunaţi la Congresul cadrelor didactice, citez pentru a nu pierde miezul acestei afirmaţii atât de adânci şi adevărate: „Nu vă mai amăgiţi cu salariile crescute înainte de alegeri, a căror creştere o pierdeţi în câteva luni, prin inflaţie”...

[Citeste mai mult...]
ALTE STIRI DIN CATEGORIA OPINII
Parlamentul trage obloanele. Când urmează desfiinţarea?
Adaugat la2009-09-09

[sursa: dianatusa.ro] De când mi-am început mandatul de deputat nu am putut să nu observ cum separaţia puterilor în statul român îşi pierde treptat, treptat din consistenţă. Puterea executivă se substituie celei legislative, puterea judecătorească este împinsă în derizoriu sau este pur şi simplu blocată, preşedinţia capătă puteri executive…

Timp de aproape un an guvernul ne-a invadat de ordonanţe...

[Citeste mai mult...]
Chiar şi lui Traian Băsescu a ajuns să-i fie ruşine de guvernarea pe care o păstorește!
Adaugat la 2009-09-09

[sursa: vozganian.ro]
Un reprezentant obscur al Partidului Democrat și care, tocmai de aceea, nu vorbește niciodată de capul lui, pe nume Mircea Toader a declarat ieri că Traian Băsescu va candida independent, în baza unei platforme susținute de membri PD, primari luați cu otozbiru’ de la alte partide și reprezentanți ai societății civile...

[Citeste mai mult...]
Tristeti de prima doamna!
Adaugat la 2009-09-09

[sursa: malaimare.wordpress.com]

Pana unde poate merge umilirea unei femei?

Daca este femeia presedintelui poate merge pana oriunde.

O vedem pe doamna domnului presedinte imbracata tiganeste...

[Citeste mai mult...]
TOATE STIRILE DIN CATEGORIA OPINII
Tristeti de prima doamna! [Citeste mai mult...]
Chiar şi lui Traian Băsescu a ajuns să-i fie ruşine de guvernarea pe care o păstorește! [Citeste mai mult...]
Parlamentul trage obloanele. Când urmează desfiinţarea? [Citeste mai mult...]
PDL propune o lege care va pedepsi penal „minciunile electorale”. Primii pe listă: Traian Băsescu şi Emil Boc [Citeste mai mult...]
Alo, domnule Flutur, obrazul! [Citeste mai mult...]
PNL Timiş mizează şi pe electoratul care nu s-a prezentat până acum la vot [Citeste mai mult...]